top of page
טיפולי PRP לשיער

בית >> טיפולי פנים >> טיפולי PRP לשיער

טיפולי PRP לשיער

סובלים מהתקרחות? הכירו את טיפולי PRP לשיער. תופעת ההתקרחות ונשירת השיער נפוצה בכל רחבי העולם. לפי האיגוד האמריקאי לאובדן שיער, 25 אחוז מהגברים יחלו לאבד את השיער לפני גיל 21. עד גיל 35, כ-66 אחוז מהגברים יחוו נשירת שיער. 85 אחוז מהם עד גיל חמישים יסבלו מהתקרחות. אצלנו בישראל, 60 אחוז מהגברים בגילאי 26 עד 45 סובלים מנשירת שיער.
 

טיפולי PRP לשיער

לא רק גברים סובלים מנשירת שיער והתקרחות. לפי הסטטיסטיקה, 80 אחוז מהנשים יסבלו מנשירת שיער משמעותית עד שיגיעו לגיל 60. אצלנו בישראל, מחצית מהנשים בגילאי 26 עד 45 סובלות מנשירת שיער. סובלים מנשירת שיער? טיפולי PRP לשיער - כל מה שחשוב לדעת.

מהם הגורמים המובילים להתקרחות?

ישנם גורמים שונים המובילים לנשירת שיער והתקרחות - נשירה יכולה להתרחש בשל נטייה גנטית, כתוצאה משינויים הורמונליים לאחר לידה, בעקבות גיל המעבר (מעל גיל 50) או מהחלפה של אמצעי מניעה, כתוצאה מתופעות לוואי של תרופות מסוימות, בשל מצבי לחץ וחרדה, בעקבות תזונה לקויה ובשל מחלות אוטואימוניות בהן תאי מערכת החיסון תוקפים תאים בריאים בגוף האדם. נשירת שיער יכולה אף להיגרם כתוצאה מתסרוקות שמותחות את השיער כמו צמות, משימוש בשמפו כימי הגורם לגירוי בקרקפת, בשל חפיפת השיער במים רותחים מדי ובעקבות טיפולים כימיים של השיער כמו החלקה וצביעה. מחקרים אף מצאו כי יש קשר ישיר בין נשירת שיער לעישון של סיגריות וצריכה מוגזמת של אלכוהול.

השפעה על הביטחון העצמי

נשים וגברים הסובלים מנשירת שיער והתקרחות, עלולים לסבול מפגיעה בביטחון העצמי. לפי מחקר אירופאי שפורסם בשנת 2005 בנושא השפעה פסיכולוגית של אובדן שיער, 62 אחוז מהנשאלים העידו כי נשירת שיער משפיעה על הערכה העצמית שלהם. 37 אחוז טענו שנשירת שיער פגעה בחייהם החברתיים, 43 אחוז אמרו שאובדן השיער השפיע באופן שלילי על האטרקטיביות שלהם ו-21 אחוז מהנשאלים העידו כי חשו דיכאון בעקבות נשירת השיער.

 

אם גם אתם סובלים מבעיית נשירת שיער והתקרחות, ייתכן שהפתרון עבורכם הם טיפולי PRP לשיער.

מה זה טיפולי PRP לשיער?

טיפולי PRP לשיער נחשבים לטכנולוגיה מתקדמת בתחום הטיפול בנשירת שיער והתקרחות. במסגרת טיפולי PRP (פלזמה עשירה בטסיות - Platelet-Rich Plasma), מוזרקת למטופל פלזמה עשירה בטסיות דם הנמצאות בגופו. הפלזמה היא נוזל שקוף-צהבהב הזורם בכלי הדם שלנו. היא מכילה 55 אחוז מנפח הדם שלנו וכן חלבונים שונים ומלחים. תפקידה של הפלזמה הוא להעביר את תאי הדם לכל מקום בגוף, לסלק פסולת אל מחוץ לגוף ולשמור על איזון המלחים הדרושים לתפקוד תקין של גופנו. לצד החלבונים החיוניים שמכילה הפלזמה, היא עשירה גם בהורמונים וגורמים שונים המעודדים את צמיחת השיער. הורמונים אלו מגרים את זקיקי השיער ואת פעילותם ומעודדים צמיחה מחודשת של שיער הראש. ההורמונים אף ממריצים את זרימת הדם אל הקרקפת, דבר המבטיח אספקת חמצן והזנה טובה יותר לזקיקי השיער. כך נוצרים תנאים המסייעים לעצירת נשירת השיער, עיבוי שורשי השיער ומניעת התקרחות.

DR MOEEN ASTHETICS

תיאום פגישת ייעוץ

חייגו כעת 072-394-5160 או מלאו את הפרטים

האם טיפולי PRP לשיער יעילים?

מחקרים שונים מצביעים על התועלת של טיפול PRP במניעה וטיפול בנשירת שיער: מחקר שנערך בשנת 2015 בהודו מצא כי בעקבות טיפול PRP, חלה ירידה בחומרה של נשירת השיער בקרב 65 אחוז מהנסיינים. מחקר נוסף שנערך באיטליה בשנת 2015, מצא כי חל שיפור בצפיפות השיער ונוצרה התחדשות בצמיחת השיער כבר לאחר טיפול PRP בודד.

כיצד טיפולי PRP לשיער מתבצעים?

טיפול PRP לשיער כולל בשלב הראשון יצירה של פלזמה עשירה בטסיות דם. לשם כך, הרופא לוקח מהמטופל כמות דם קטנה (50 עד 150 מ״ל) מפרק כף היד. לאחר מכן, הדם מוכנס לתוך צינורית סטרילית. הדם עובר מהצינורית לתוך מכונה מיוחדת הנקראת צנטריפוגה. תפקידה של מכונה זו הוא להפריד את הדם לשלוש שכבות: תאי דם אדומים, טסיות עשירות בפלזמה וטסיות דלות בפלזמה. בשלב הבא, לאחר שטסיות העשירות בפלזמה הופרדו, מכניסים אותן לתוך מזרק ומזריקים אותן ישירות לקרקפת. הטיפול נמשך כשעה וניתן לחזור כבר לאחר הטיפול לשגרה מלאה ללא צורך בהחלמה. על מנת לקבל את התוצאות הטובות ביותר, יש לבצע סדרה של טיפולי PRP. הטיפול מתבצע פעם בחודש למשך ארבעה חודשים ולאחר מכן, מומלץ לשמר את התוצאות בטיפול PRP פעם בשנה. לאחר 2-3 חודשים ניתן לראות את התוצאות: נשירת השיער נעצרת, השיער הקיים על הקרקפת מתעבה ואז צומח שיער חדש באזורי הקרחות. בנוסף לכך, השיער נהיה חזק, צפוף, רך ומבריק יותר.

למי טיפולי PRP מתאימים?

טיפולי PRP לשיער מתאימים לגברים ונשים הסובלים מנשירת שיער והתקרחות בין אם בשל סיבות תורשתיות, סיבות הורמונליות או בשל יובש וקשקשת הגורמים לנשירה. הטיפול מתאים לכל מי שסובל משיער דק ודליל שנשבר בקלות ומצמיחה איטית של השיער. בנוסף לכך, PRP נחשב כטיפול משלים להשתלת שיער. טיפול PRP מסייע לחיזוק השיער המושתל ומונע נשירה בעתיד. טיפול PRP אינו מתאים למעשנים כבדים, לאנשים הנוטלים מדללי דם, לאנשים עם היסטוריה של התמכרות לאלכוהול ולסמים, לאנשים עם בעיות בבלוטת התריס, עם ספירת טסיות נמוכה, עם בעיות בכבד, עם בעיות בעור, עם הפרעות מטבוליות ולחולים במחלות כרוניות.

טיפולי PRP לשיער

מהן תופעות הלוואי של טיפולי PRP לשיער?

לאחר טיפול PRP לשיער, ייתכן כי יופיעו גירוד ואדמומיות באזור הקרקפת. תופעות אלו אמורות לחלוף תוך כמה שעות או יום למחרת. מעבר לכך, לא נמצאו תופעות לוואי וסיכונים לטיפול PRP. מכיוון שטסיות הדם מופקות מהדם של המטופל עצמו, אין כל חשש לזיהומים ולאלרגיות. הטיפול מאושר על ידי ה-FDA (מנהל המזון והתרופות האמריקאי) ועל ידי משרד הבריאות.

מהי עלות טיפולי PRP לשיער?

טווח המחירים של טיפולי PRP משתנים בהתאם למשתנים שונים. מוניטין של הרופא המטפל, המדינה בה הטיפול מתבצע וחומרת נשירת השיער וההתקרחות של המטופל. כפי שכבר ציינו, יש לבצע סדרה של טיפולים הכוללת כארבעה טיפולים.

מה חשוב לבדוק לפני שמבצעים טיפול PRP?

חשוב לוודא שהרופא המבצע את הטיפול מחזיק בניסיון והתמחות בטיפולי PRP. מומלץ לבקש שיציג בפניכם תמונות של לקוחות קודמים, על מנת שתוכלו להתרשם מהתוצאות ומהשיפור בצמיחת השיער ובעצירת הנשירה. כדאי לערוך השוואת מחירים, אך זכרו כי קליניקה שמציעה טיפול PRP במחיר ״מצחיק״ של 200 שקלים, מעוררת חשד וסביר להניח שהטיפול אינו איכותי. כדאי לבחון המלצות על הקליניקה ברחבי הרשת, ולבדוק מהי שביעות הרצון של הלקוחות.

חייגו כעת 072-394-5160 או מלאו את הפרטים:

  תיאום פגישת ייעוץ  

bottom of page